Category Archives: Nade si Momeli

Momeala artificiala

Momelile artificiale, pentru pescuitul pestilor pasnici au aparut cu multi ani in urma, iar in ciuda faptului ca sunt confectionate din plastic, sunt unele dintre cele mai accesibile momeli pe care le pot procura pescarii din zilele noastre.

Exista multe tipuri diferite de momeli care imita foarte bine momeala reala.  Se pot...

more

Boilies de primavara cu mancare pentru caini

    În aceasta perioada a anului, crapii incep incet, incet sa îsi reia activitatea de hranire. Dupa o iarna in care au consumat din rezervele de grasime acumulte, acum cauta hrana bogata în substante hranitoare si mai ales proteine. In aceasta perioada ati observat ca aveti rezultate mai bune cand folositi rama sau...

more

Larvele de libelule

Libelulele (Chironomus)

Denumite popular calul dracului sau calul popii

Se impart in mai multe rase, dintre care mentionez cele trei mai des intalnite: liblelula alba, libelula verzuie, libelula demoazele.

Aceasta insecta seamana cu tantarul, ca mod de dezvoltare si reproducere dar fata de acesta este foarte mare si nu pisca.

more

Porumbul – o nada excelenta

    Una dintre cele mai raspandite, usor de procurat si cu cele mai bune rezultate la pescuitul pestilor pasnici, este porumbul.  Poate fi folosit in toate formale sale: crud, fiert, fermentat etc. Din categoria momelilor vegetale porumbul si derivatele sale se dovedesc a fi momelile cele mai productive si de succes. De altfel, in...

more