Particule de gel pentru nadit

    Particulele de gel pentru nadit, sunt o noutate pe piata produselor pentru pescuit. Ele sunt ceva cu totul inedit, fiind imposibil de facut o comparatie intre ele si momelile deja existente. Acestea prezinta caracteristici deosebite si sunt imposibil de realizat in conditii obisnuite. Mai jos am sa explic cateva dintre acestea.

  1. Aceste momeli sunt moi, avand consistenta icrelor, ceea ce schimba total conceptia despre momelile cu care suntem in prezent obisnuiti, adica cele fierte sau cele cu seminte. Cele mai multe alimente din natura pe care crapul le prefera sunt moi, gandeste-te cum sunt cele mai ravnite momeli din natura: viermusii, larvele de libelule, ramele, porumbul de lapte, etc. Este adevarat ca pestii cauta si momelile tari dar, preferate sunt cele pe care le-am prezentat mai sus.
  2. Momelile gel sunt subtile si se amesteca foarte bine cu mediul inconjurator, sau mai exact cu vegetatia sau sedimentele de pe fundul apei. Sunt usoare in greutate si usor de aspirat de pesti atunci cand acestia le intalnesc.
  3. Gelul momeala atrage o cantitate imensa de atractanti, iar cand este aruncat in apa, el elibereaza acesti atractanti pe o periada de 10-12 ore. Acest schimb de apa si continut de atractanti, este extraordinar ceea ce il face de necrezut, dar trebuie sa il incerci si sa vezi ca sa poti crede.
  4. Pe timp de iarna sau in apele reci, gelul se comporta foarte bine. Daca folositi bilele de gel incolor, pestele va fi atras de aromele puternice de hrana pe care le emana acestea, dar nu le poate vedea. In aceste conditii momeala din carligul tau va fi asociata de peste cu mirosul si aromele emanate de particulele de gel.
  5. Particulele de gel nu sunt menite sa inlocuiasca nadele conventionale, ci pentru a fi folosite in combinatie cu acestea. Daca particulele sunt amestecate cu nada clasica, ca de exemplu semintele de canepa, porumb, boiliesuri, etc., absorb aromele acestora si elimina o parte din atractanti. Daca nada clasica, odata aruncata in apa ramane in acelasi loc, particulele de gel vor fi purtate de apa, ducand cu ele si aromele nadei folosite de tine.
  6. Particulele din gel sunt foarte usoare, dar si foarte usor de digerat de pesti. Asa ca, in comparatie cu boiliesurile, pestele va putea manca mai multe particule, ceea ce il va face sa stea cat mai mult in preajma momelii tale si sa fie interesat pentru mai mult timp sa se hraneasca.
  7. Este greu sa fie acceptata ca metoda de nadit, asa cum se intampla cu orice lucru nou aparut, dar daca privesti ce avantaje ofera aceasta nada, ar trebuii sa te gandesti bine si cand o vei experimenta, vei fi uimit de avantajele ei.
  8. In combinatie cu alte nade, ca boiliesurile solubile, semintele, porumbul, etc, sunt imbatabile. Asa ca recomand sa le folositi in astfel de combinatii.

 

No Comments Yet.

Leave a comment