Cele mai utile aplicaţii mobile pentru pescuit şi vânătoare

    Telefonul mobil poate fi foarte util pentru pasionaţii de pescuit sau vânătoare care în perioada de vară profită de timpul liber pentru a se concentra asupra hobby-urilor personale.

Printre cele mai populare aplicaţii mobile dedicate hobby-urilor se numără cele cu sfaturi pentru pescuit, care includ detalii despre monturi, momeli, nade, fire, noduri sau tehnici.

Pescuit Crap, disponibilă atât în magazinul virtual Google Play, cât şi în AppStore, este cu siguranţă cea mai complexă aplicaţie gratuită pentru pescuitul la crap. Aceasta prezintă nodurile şi momelile cele mai potrivite pentru acest tip de pescuit şi include sfaturi şi secrete, atât pentru pescarii amatori, cât şi pentru cei profesionişti. Aplicaţia este disponibilă şi în limbile engleză şi germană, fiind un produs românesc, lansat şi internaţional sub marca Clear Fishing.

O altă aplicaţie dedicată pescuitului este Fishing Status, care încarcă zilnic rapoarte ale pescarilor, informaţii despre starea vremii în anumite zone de pescuit, precum şi un glosar cu speciile de peşti. Încă o aplicaţie care oferă sfaturi pentru toate tipurile de pescuit este şi Fishing Advisor Tips and Guide, care mai include şi un ghid pentru pescuitul în diferite zone geografice.

Celor pasionaţi de pescuitul „la muscă” le este recomandată aplicaţia Orvis Fly Fishing, compatibilă cu sistemele de operare iOS şi Android. „Aceasta prezintă, pe lângă sfaturi utile, şi filmuleţe de realizare a nodurilor, fiind un ghid complet pentru cei interesaţi de pescuit.

Alte aplicaţii utile pentru pasionaţii de pescuit sunt cele cu sfaturi pentru realizarea nodurilor, precum Noduri de Pescuit sau Fishing Knots, care explică pas cu pas, cu ajutorul unei scheme foarte bine puse la punct, cum se fac diferite tipuri de noduri pescăreşti şi cum se introduce momeala în ac.

Nu în ultimul rând, foarte apreciate sunt şi aplicaţiile ce pun la dispoziţia utilizatorilor informaţii despre locurile pentru pescuit.

My Fishing Companion Pro şi Fishing Friend sunt două dintre cele mai populare aplicaţii cu sfaturi privind locurile de pescuit, întrucât includ informaţii despre zonele respective, despre speciile de peşti ce pot fi întâlnite acolo şi oferă posibilitatea de a înregistra traseul de pescuit şi locurile în care peştele a tras cel mai bine.

Telefonul mobil, un nou partener de vânătoare

Pentru cei pasionaţi de vânătoare există aplicaţii cu sfaturi practice, dar şi cu recomandări despre sezoanele şi locurile cele mai potrivite pentru o astfel de activitate. Hunting Tips este o aplicaţie gratuită, disponibilă în AppStore, care prezintă regulile de bază ale vânătorii, informaţii despre obţinerea licenţei de vânătoare, precum şi sfaturi pentru siguranţă.

Best Hunting Times şi Hunting Calendar Lite, disponibile pentru sistemele de operare Android şi iOS, sunt două aplicaţii care conţin informaţii despre sezoanele de vânătoare pentru aproape toate tipurile de vânat, Hunting Calendar Lite oferind şi posibilitatea realizării unor predicţii despre cât de mari sunt şansele de succes.

În ceea ce priveşte aplicaţiile cu informaţii despre cele mai potrivite locuri pentru vânătoare, Trimble GPS Hunt Pro şi Hunting Status pun la dispoziţia utilizatorilor date despre zonele în care este permis vânatul şi conţin instrumente care te ajută să găseşti prada.

O aplicaţie pentru orice hobby

Nu doar pescuitul şi vânătoarea sunt hobby-urile pentru care există aplicaţii dedicate, utilizatorii pasionaţi de alte domenii având şi ei la dispoziţie o gamă variată de aplicaţii.

Pentru cei care au pasiuni ieşite din comun, cum ar fi colecţionarii de monede, există aplicaţia Collecting Coin Hobby, care îi oferă utilizatorului sfaturi despre cum să înceapă o colecţie, cele mai bune moduri de păstrare a monedelor, precum şi despre importanţa acestora pe pieţele de schimb.

Aplicaţia Sky Map li se adresează utilizatorilor pasionaţi de astronomie, dar care sunt încă la început de drum în acest domeniu. Aceasta este practic o hartă virtuală a cerului, produsă de către Google, care include toate stelele şi constelaţiile cunoscute şi care arată în timp real poziţia acestora, în funcţie de poziţia telefonului.

Alte aplicaţii destinate hobby-urilor sunt How to Ride a Horse, care conţine tutoriale pentru a învăţa cum să călăreşti fără profesor, Easy Caving, o aplicaţie destinată pasionaţilor de speologie, care îi ajută să exploreze peşterile mult mai uşor, sau Archery Companion, o aplicaţie ce ţine scorul pentru cei care trag cu arcul.

O altă aplicaţie, Golf Hobby, se adresează pasionaţilor de golf care doresc să îşi aprofundeze cunoştinţele specifice despre acest joc şi despre modurile în care îşi pot îmbunătăţi tehnica.

Pentru utilizatorii pasionaţi de astrologie există aplicaţia My Horoscope, care le pune la dispoziţie horosopul zilnic şi le oferă posibilitatea de a-l posta pe reţelele de socializare. Aplicaţia nu este disponibilă deocamdată în limba română, însă aceasta nu reprezintă o problemă pentru cei mai mulţi dintre utilizatorii români.

Unul dintre avantajele aplicaţiilor dedicate hobby-urilor este acela că nu consumă foarte multe resurse, astfel că nu este nevoie de un telefon foarte performant pentru a le utiliza. Este de ajuns un smartphone cu sistem de operare Android sau iOS, iar în cazul pescuitului şi al vânătorii este recomandată utilizarea unor telefoane rezistente la apă, praf şi şocuri.

Aplicaţiile de acest gen nu au cerinţe prea mari din punct de vedere al capacităţilor tehnice, chiar şi un smartphone din clasa „buget” se poate descurca bine cu ele. Singura observaţie ar fi că telefoanele cu sistem de operare Android trebuie să aibă versiunea 2.2+.

No Comments Yet.

Leave a comment