Propunere de majorare de 5 ori a taxelor pentru Permisul de pescuit ANPA pe 2016

Conform proiectului de Hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura, noile taxe propuse pentru emiterea permisului de pescuit recreativ/sportiv sunt urmatoarele:

"Art.4. - (1) Cuantumul taxelor de autorizare este de:
....
h) 150 lei pentru eliberarea anuala a permisului de pescuit recreativ/sportiv;
i) 100 lei pentru eliberarea anuala a permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru elevi si studenti;
j) 100 lei pentru eliberarea anuala a permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru pensionari;

(2) Eliberarea anuala a permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru persoanele cu handicap grav, cu handicap mediu si usor si veterani de razboi este gratuita";

Atentionam ca proiectul de Hotarare se afla in stadiul de dezbatere publica urmand a intra in vigoare numai dupa aprobare si publicare in Monitorul Oficial.

Sursa:
ANPA

Conform comunicatului de presa al FRPS din 26.02.2016, Federatia Romana de Pescuit Sportiv a declarat ca nu a fost consultata in legatura cu noua propunere legislativa si considera aceste taxe ca fiind nelegale si neconstitutionale. In acest sens, federatia a demarat procedurile legale in vederea anularii in totalitate a acestor taxe.

Sursa:
FRPS

Permisele de pescuit ANPA pe 2016 se elibereza in continuare dupa aceleasi reguli ca si in anul 2015. Procedura completa de procurare a permiselor ANPA poate fi consultata pe site-ul oficial ANPA la adresa urmatoare:
Eliberare permise ANPA 2016
Program eliberare permise

Pe masura ce vom avea noutati despre taxele si conditiile eliberarii/vizarii Permiselor ANPA pentru 2016, vom reveni cu completari. Pana atunci, va uram

Fir intins!

No Comments Yet.

Leave a comment