Sfaturi pentru pescuitul la Crap

In articolul de mai jos vom prezenta cateva sfaturi utile, pentru cei care intentioneaza sa mearga la o partida de pescuit la crap si care bineinteles viseaza la marea captura.  Sfaturile de mai jos nu sunt neaparat cele mai bune sau singurele, dar sunt sfaturi  reiesite  din experienta unor pescari care s-au bucurat de capturi impresionanete.

Iata lista cu aceste sfaturi utile, speram noi pentru o partida de pescuit la crap reusita:
1. Dacă puteţi, încercaţi să găsiţi locurile preferate de pesti,  inainte sa alegeti metodele de capturare. Localizarea crapului, sau orice zona unde ar putea el sa se deplaseze  este o mare parte din succesul pescuitul ui la crap.

2. Utilizaţi ca momeala boilies bazate pe faina de peste  pe timpul verii si toamna,sau  amestec  50/50 cu mancare pentru pasari,  iarna şi primăvara.

3. Adauga sare la momelile  si nada din seminte, în special cele preparate din cânepă, porumb, neghina, fasole, mazăre de arţar şi năut.  Crapului ii place gustul de alimente sarate. De preferinta,  se adaugă o lingură de sare la 5 litri de seminte uscate. Acestea sunt, de asemenea, momeli bune si ieftin de folosit!

4. Incercati sa adaugati ardei iute unor momeli din seminte. Crapul pare sa adore acest condiment „fierbinte”.  Adauga aproximativ 2 linguri de ardei la 5 litri de seminte.

5. Dacă momelile standard de crap, chiar si boilesurile nu au efect, incercati utilizarea viermilor. Pentru aceasta utilizati un saculet solubil, sau o punga solubila pentru a momi cat mai bine locul. (Daca sunteti ingrijorati ca larvele s-ar putea indeparta prea mult de locul momelii sau se ascund in namol, puteti utiliza viermii congelati)
6.  Când apa este rece, cum ar fi in iarna, încercaţi sa sondati  locul prin mai multe aruncari, tineti cont de faptul ca pe timp rece crapul isi incetineste miscarea, prin urmare nu se va mai deplasa spre momeala. Asa ca dumneavoastra trebie sa aruncati momeala cat mai aproape de el. Nu acelasi lucru se intampla vara cand crapul patruleaza intreg lacul pentru hrana.

7. Utilizati diferite marimi ale peletelor sau semintelor  într-un amestec. Acest lucru mareste sansele de a atrage crapul, de diferite marimi,  de asemenea vă oferă opţiunea de a folosi diferite dimensiuni  ale cârligului.

8. Adauga vitamina C pentru momeala. Puteti amesteca componentele momelii sau nadei cu suc de portocale in locul apei din lac. Puteţi încerca, de asemenea, înmuiere boilies-urilor  proaspete în suc de portocale pentru a da aroma distincta si un plus de zahar.

9. Daca sunteti ingrijorati de costurile momelilor sau nadelor din seminte, boiles, etc., adaugati atractanti la nada sau momeala clasica pe care o preparati dumneavoastra deobicei si veti obtine o nada sau momeala cu efect mai mare de atractie.

10. In lacuri unde se folosesc de obicei momeli  rotunde (boiles), incercati pe cat posibil sa nu le folositi cu aceasta forma. Utilizati foarfeci pentru a taia momeala si puteti chiar folosi forma de cub. Ideea este sa diversificati forma momelii.

11. Incercati sa puneti in amestecul pentru nadit sau momeala, cateva pastile de multivitamine. Crapul adora mancarea extrem de nutririva!

12. Dacă sunteti  pe o balta necunoscuta, incercati sa folositi amestecuri pentru momeli, viu colorate si cu arome puternic mirositoare.

13. Încercaţi să determinati crapii sa concureze pentru momeala. In aceste conditii atentia lor va fi indreptata catre momeala si nu vor mai fi asa de suspiciosi, prin urmare, mai usor de prins.

14. Iarna, încercaţi sa percuiti in zonele de de langa mal, cu mult pietris.

15. Utilizaţi întotdeauna momeala de bună calitate atunci când intentionati sa pescuiti crapi mari.

16. Daca ati prins crapi int-un loc si apoi doriti sa aruncati in acelasi loc stiind ca acolo veti gasi si altii, faceti un semn pe fir in apropierea mulinetei, cu ajutorul unui marker sau lipiti o  bucata mica de banda adeziva, dupa ce ati aruncat in zona preferata.
17.  La sfarsitul unei partide de pescuit, nu aruncati nada in apa. Multe componente ale nadei se pot lua acasa si congela pentru a le putea folosi si la o alta partida de pescuit. Semintelede  cânepă, porumb, boabe de năut, pot fi congelate şi păstrate, chiar şi larve pot fi congelate şi utilizate pentru o altă partida de pescuit.

18. Cand incercati sa scoateti carligul unui crap care se zbate, acoperiti-i ochii cu o carpa, daca este posibil umeda. Intunericul linisteste crapul.

19. Nu aruncati multa momeala de la început, mai bine cate putin si des.  Astfel  determinati pestele sa stea cat mai mult in zona. Daca s-a saturat prea repede  bineinteles ca va pleca.

20. Încercati sa nu supraîncărcati momitorul, deoarece puteti pierde surplusul in timpul aruncarii si nada nu mai ajunge in intreaga ei cantitate la locul dorit de dumneavoastra. În plus o supraincarcare a momitorului poate schimba directia sau distanta de aruncare.

21.  În locurile unde crapul este mai temator (gusta mai greu nada),  în amestecul pentru nada nu folositi componente viu colorate, deoarece il puteti speria. Folositi pentru nada componente cu un culorit neutru si cat mai natural, mai apropiat de mediul inconjurator.

23. În vreme rece încerca sa inmoi momeala in atractant lichid. Acesta are o putere mai marea de a atrage crapul, in plus imprastie aroma pe o perioada mai lunga de timp.

22. Semintele utilizate in orice combinatie atrag crapul dar il si retin in zona pentru mai mult timp. Aceste semnite se depun pe fundul lacului si se amesteca cu malul sau iarba din aceasta zona, prin urmare necesita mai mult timp pentru crap sa le gaseasca pe toate. Cu toate acestea, sa stiti ca nu toate semntele sunt atractive pentru crap, prin urmare incercati mai multe tipuri de semnite pentru a afla  ce prefera crapul din acea zona.

23. Utilizaţi întotdeauna sare gemă in locul sarii de masa normala, pentru  pregătirea nadei sau momelii . Există dovezi care sugerează ca acest tip de sare este egreata mai mult de crapi.

24. Nu întotdeauna urmariţi vantul pentru localizarea crapului. In primul rand, apele mai mici sunt mai puţin afectate de directia sau taria vantului. Iar in al doilea rand,  in apele mari, unde se practica pescuitul  sportiv,  crapii au invatat ca in anumite locuri este periculos pentru ei, prin urmare nu mai tin cont de directia vantului.

25.Intotdeauna aruncati putina nada in apa,  inainte sa faceti o lansare. Crapul aflat in acea zona se va indeparta pentru o vreme, suficient ca dumneavoastra sa lansati in locul dorit. Ideea este ca mai bine se indeparteaza crapul datorita zgomotului provocat de putina nada, apoi intr-un timp scurt va reveni, decat sa se sperie de zgomotul  facut de caderea in apa a intregii monturi cu nada.

Sperand ca aceste cateva sfaturi va vor ajuta in prinderea crapului,

va dorim FIR INTINS!

No Comments Yet.

Leave a comment