Pescuitul la crap in apele cu raci

     Exista multe locuri de pescuit, dar in mod la Dunare, unde isi fac simtita prezenta racii. Racul poate fi un cosmar atunci cand intentionezi sa pescuiesti mai  ales la crap. Acestia sunt renumiti pentru faptul ca navalesc pe momeala, indiferent de culoarea si aroma ei. Ei pot transforma o partida de pescuit intr-un cosmar, mai ales atunci cand nu stii de existenta lor in acea apa. Majoritatea pescarilor, evita sa puna in montura sau sa nadeasca cu prea multa hrana, atunci cand racii isi fac simtita prezenta, deoarece aceasta nu isi va face efectul, fiind devorata de raci inainte sa fie descoperita de crap.

    Asa ca intrebarea se pune cum putem nadii un loc cu cat mai multa hrana, fara a atrage racii?

    O tactica de a scapa de raci este aceea de a nadii abundent si cu arome cat mai puternice. Se stie foarte bine ca racii sunt o delicatesa pentru somn, salau, dar si pentru crap. Atunci cand racii se vor aduna in jurul nadei, vor agita apa si vor crea un nor de nada care va atrage crapul infometat. Odata cu aparitia crapului in zona, mai ales a exemplarelor mari, racii se vor imprastia, iar voi va veti putea bucura de un pescuit linistit. Aceasta metoda este utila atunci cand vizati numai exemplarele mari de crap.

    S-a observant ca racii nu se ating de hrana dulce si chiar se indeparteaza de acea zona. Este un lucru util, mai ales ca nada dulce atrage foarte bine crapul. De asemenea se renunta la orice nada sau momeala pe baza de peste, arome de peste etc.

    Metodele prezentate mai sus, au avut rezultate foarte bune, dar de departe cea cu cele mai bune rezultate a fost aceea de a arunca in apa o plasa sau o bucata de ciorap de dama, cu albitura, bucati de peste sau de carne, de preferabil tinute ceva timp la soare. Este bine sa arunci plasa la 10 – 15 m de locul unde vrei sa arunci montura. Mai poti folosi pentru aceasta metoda si o barcuta pentru nadit. Racii vor fi atrasi de acest festin si vor fi tinuti o buna bucata de timp ocupati cu aceasta masa.

    O metoda la fel de utila, folosita mai ales pe malurile Dunarii, de pescarii batrani, cu experienta, metoda folosita in principal pentru capturarea racilor, este de a arunca in apa o blana de oaie, daca este posibil si cu putina osanza. Aceasta se arunca  in apropierea locului de pescuit si va actiona ca un magnet pentru raci.

     Este bine sa incerci sa ridici montura de pe fundul apei, cu ajutorul unui pop-up. Nu este o metoda care da mereu rezultate, deoarece uneori, racul poate taia firul.

     Aceste metode sunt cateva dintre cele care te pot ajuta sa pescuiesti linistit intr-o apa cu raci, dar nu inchei, inainte sa mai spun ca racii nu sunt niste daunatori, ei sunt chiar un barometru foarte bun pentru a vedea calitatea si sanatatea acelei ape. Racii nu trebuie exterminati atunci cand pescuiesti, ci doar indepartati din zona in care doresti as pescuiesti.

No Comments Yet.

Leave a comment